Schon (v sredini) in Cain (na desni) bi morala januarja na skupno turnejo. Foto: AP
Schon (v sredini) in Cain (na desni) bi morala januarja na skupno turnejo. Foto: AP

Jonathan Cain je prejšnji mesec na Floridi nastopil za Trumpa in mu zaigral glavni hit skupine Don't Stop Believin'. Pesem sta leta 1981 Cain in Schon napisala skupaj s pevcem Stevom Perryjem, ki je skupino zapustil leta 1986.

Don't Stop Believin' je v Združenem kraljestvu, denimo, največkrat predvajana pesem iz leta 1981, poroča BBC. Njena popularnost je znova oživela po tem, ko so jo uporabili v serijah Glee in Sopranovi.

Kitarist Neal Schon je zdaj jezen na Caina, ker skupino Journey uporablja za politične namene. "Njegova politika bi morala biti njegova osebna stvar. Ne bi smel izkoriščati blagovne znamke Journey za promocijo svoje osebne politične ali verske agende v škodo skupine," je zapisal v pismu.

Cainov tiskovni predstavnik je nato za Variety povedal, da je "Schon samo razočaran, ker nenehno izgublja na sodišču in zdaj lažno trdi, da je bila pesem uporabljena na političnih shodih". Schon je trditve predstavnika opisal kot "laž za lažjo".

Cainova žena Trumpova "duhovna svetovalka"

Glavna vez med Trumpom in Cainom je sicer glasbenikova žena Paula White-Cain, ki je bila pod predsedniškim mandatom Trumpova "duhovna svetovalka". Trenutno vodi "America First Policy Institute" in se omenja kot ena izmed kandidatk za ministrske položaje v primeru Trumpove zmage na volitvah čez dve leti.

Trumpovski razkol bo verjetno še poslabšal odnose med ustanoviteljema skupine, ki sta že v sporu zaradi sporne uporabe bančne kartice. Zaradi spora je ogrožena tudi turneja skupine Journey, na kateri bi se morala Cain in Schon skupaj s pevcem Arnelom Pinedo podati januarja prihodnje leto.