Najprej je z menedžerjem sodelovanje prekinila Ariana Grande, tik za tem pa še Demi Lovato. Foto: EPA
Najprej je z menedžerjem sodelovanje prekinila Ariana Grande, tik za tem pa še Demi Lovato. Foto: EPA

Po poročanju Billboarda sta sodelovanje z menedžerjem prekinili tako Ariana Grande kot Demi Lovato. Maja letos je poslovne vezi z njim prekinil tudi kolumbijski zvezdnik J Balvin, ki je z njim sodeloval vse od leta 2019. Šušljalo se je, da naj bi Scooter Braun izgubil tudi svoje odkritje kariere, pevca Justina Bieberja, vendar so te govorice že zanikane. Braun sicer velja za enega najuspešnejših glasbenih menedžerjev na svetu, med njegovimi strankami so David Guetta, zasedba The Black Eyed Peas, Ava Max, Carly Rae Jepsen in Quavo.

Braunovo največje
Braunovo največje "odkritje." Foto: EPA

Svojo kariero je začel kot najstnik, ko je organiziral zabave in dogodke v Atlanti, nato pa podpisal pogodbo z Def Jam Records. Njegov veliki preboj je nastopil nekoliko kasneje, leta 2008, ko je na spletni platformi Yotube opazil 12-letnega Justina Bieberja, v njem pa je videl velik zvezdniški potencial.

Mladeniča je izsledil prek njegove šole, prosil člane šolskega odbora, naj ga povežejo z Bieberjevo mamo in ga podpisal pod založbo, ki jo je ustanovil z R&B-zvezdnikom Usherjem.
Bieber je kmalu postal eden največjih popzvezdnikov, Braun pa je vodil njegovo kariero skozi več vzponov in padcev, vključno z obdobjem med letoma 2013 in 2014, ko se je pevec srečeval z vrsto težav zaradi vandalizma, nevarne vožnje in napada, piše BBC.

Ariana Grande je pogodbo z Braunom podpisala leta 2013, od takrat pa je izdala šest albumov, izmed katerih je bil skoraj vsak na vrhu lestvice ameriškega Billboarda. Po napadu v Manchestru, kjer je umrlo 22 njenih oboževalcev, je Braun organiziral dobrodelni koncert One Love, na katerem je bilo zbrano milijone funtov za podporo družinam žrtev. Grande od leta 2020 ni izdala novega albuma in trenutno dela na filmski priredbi broadwajskega muzikala Wicked.

Demi Lovato je z Braunom začela sodelovati leta 2019 in takrat je dejala: "Sanje so se mi uresničile. Uradno imam novega menedžerja. In ne samo katerega koli, ampak enega in edinega Scooterja Brauna." Neimenovani vir je za Variety povedal, da je njuna prekinitev sodelovanja potekala prijateljsko. Braun je celo v nedeljo za Demi objavil rojstnodnevno sporočilo na svojem profilu na Instagramu, kjer jo je imenoval za "eno izmed najbolj prijaznih duš tam zunaj".

Menedžer je verjetno najbolj znan po svojem sporu s Taylor Swift, ki se je začel leta 2019, ko je kupil njeno nekdanjo založbo Big Machine za 277 milijonov evrov prek svoje investicijske skupine Ithaca Holdings. S tem je pridobil nadzor nad glasbenimi posnetki prvih šestih albumov Taylor Swift, kar je zvezdnica dojela kot dejanje agresije, s katerim ji je odvzel "življenjsko delo".