Neisha je pustila pečat tudi v karierah številnih drugih slovenskih glasbenikov, za katere je pisala skladbe. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Neisha je pustila pečat tudi v karierah številnih drugih slovenskih glasbenikov, za katere je pisala skladbe. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Glasbenica je gradila svojo podobo z igranjem po črno-belih tipkah, ki jih je vkomponirala v sodobni popularni zvok. Prvenec Neisha je že na začetku njene kariere poskrbel za odmevni preboj. Sledili so koncerti v razprodani Linhartovi dvorani Cankarjevega doma, Križankah (skupaj s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija) ... V Cankarjev dom se je med drugim vrnila s koncertom Cvetni prah ljubezni leta 2009 in ob izdaji albuma Za vesoljke in kavboje.

Ne gre mimo njenega sodelovanja in turneje z Big Bandom RTV Slovenija, s katerim je ustvarila album Radiofonika. A glasbenica se pri ustvarjanju ne oklepa nostalgije. "Načrtujem akustični projekt, ki bo začrtan daleč stran od pojma 'radijska shema'. Hočem, da je v ospredju igranje in interpretacija. Jaz kot pianistka in pevka. Popolnoma sem neobremenjena od jezika. Rada bi naredila avdiofilski projekt. Študiram svet frekvenc, njihove učinke in subtilna sporočila, ker bi jih rada vkomponirala v glasbo - z vibracijo in frekvenco lahko manipuliraš z obema predznakoma. Ta svet bi rada vpeljala v svoje kompozicijo. Nobene digitalije, sama analogija," o načrtih pove Neisha.

Glasbenica je že v preteklosti pogosto presenečala z nenavadnimi potezami, naj bo to z didžejem Valentinom Kanzyanijem (s projektom Post Nuclear Ibiza) ali s slovenskimi smučarskimi skakalci (predelava skladbe Krila). Prepotovala je Evropo, svojo glasbo je popeljala v Macau, letos decembra pa odhaja v Hongkong.

Kratek presek njene kariere pa si lahko pogledate v spodnji infografiki.