Tanja Žagar praznuje deset let samostojne kariere. Foto: Arhiv založbe Gong
Tanja Žagar praznuje deset let samostojne kariere. Foto: Arhiv založbe Gong

Pevko je javnost spremljala med odraščanjem v najstniški popskupini Foxy Teens, katerih skladbe, kot so Naj pada zdaj dež, Pošlji mi poljub, Če bi ti dala srce, so postale že kar ponarodele. A Žagarjeva je znotraj zasedbe dozorela in poleg kariere učiteljice začela nizati še lastne uspešnice.

Danes se lahko pohvali s prav posebnim projektom, Žagarija, v sklopu katerega organizira svoje nastope za oboževalce. "Žagarije so nastale iz čistega heca. Ves čas namreč na svoj elektronski naslov in Facebook dobivam raznorazna povabila na kavico, kosilo, sprehod, izlet, klepet ... Pa sem nekega dne to povedala Mikiju in rekla, da je glede na to, kako radi bi se ljudje družili, najbolje, če najamemo kar avtobus in se gremo potepat. Seveda tega nisem mislila resno. A Miki, ki je vedno za akcijo in pripravljen na nove izzive, je rekel: 'Točno to bomo naredili!' Smejala sem se in čakala še na njegov smeh, a ga nisem dočakala, saj je ostal resen in videla sem, da že razmišlja kako, kaj, kdaj ...? Pa sem ga za vsak primer še enkrat vprašala: 'Kaj bomo naredili?' In je rekel: 'Najeli bomo avtobus in šli na Žagarijo!' In ni bilo dolgo, ko smo se že vozili na prvo, takrat Prekmursko žagarijo!," je pojasnila v smehu Žagarjeva.

Prav tako pa je ena izmed domačih glasbenic z največjo bazo oboževalcev na družbenem omrežju Facebook. "Tako kot mizarju nič ne pomaga, če ga vsi le hvalijo in mu na Facebook pišejo, kako lepe mize izdeluje, nihče pa njegove mize ne kupi, tako je tudi v glasbi. Navidezni poslušalci, ki ne hodijo na koncerte in ne kupujejo albumov, mi ne morejo pomeniti več od tistih, ki to počnejo, saj me ti podpirajo in mi tako omogočajo, da sploh lahko ustvarjam, snemam nove albume, videospote, pripravljam koncertne turneje, Žagarije," je pojasnila pevka.

Ob njenem jubilejnem letu smo pripravili kratek prerez njene kariere v spodnji infografiki.