Iron maiden ne želijo, da bi njihovi oboževalci kupovali vstopnice po
Iron maiden ne želijo, da bi njihovi oboževalci kupovali vstopnice po "norih cenah". Foto: EPA

Obiskovalci bodo morali ob obisku koncerta predložiti osebno izkaznico in bančno kartico, s katero bodo dokazali, da so vstopnice kupili zase. Člani skupine upajo, da bo takšen ukrep zalegel in da oboževalci od preprodajalcev ne bodo več kupovali "kart po norih cenah".

Iron Maiden so se tako pridružili skupinama One Direction in The Pixies, ki sta že opozorili na problem zasoljenih cen kart, ki jih oboževalci kupijo od preprodajalcev.

"Ne želimo, da naši oboževalci preplačajo karte," je povedal menedžer skupine Rod Smallwood. Prav tako so se odločili, da lahko en človek kupi samo štiri vstopnice. Za koncertna prizorišča, ki ne bodo omogočala vstopnic v elektronski obliki, bodo obiskovalci dobili vstopnice, na katerih bo natisnjeno njihove ime.

Dobičkonosna preprodaja vstopnic
Po poročanju BBC-ja naj bi preprodajalci vstopnic samo na Otoku obrnili več kot milijon evrov na leto. Skupine The Pixies je preprodajalce zato že označila za "lopove in barabe", za obisk njihovega koncerta so od oboževalcev skušali izvabiti kar 930 evrov, čeprav so bile vstopnice v prodaji samo 37 evrov.

Preprodajalci pogosto kupijo večino vstopnic, oboževalci pa jih lahko nato kupijo le prek njih. Če zanimanja za vstopnice po visokih cenah ni, se lahko zgodi, da glasbeniki nastopajo pred skoraj prazno dvorano.