Bradata diva Conchita Wurst je na Evroviziji v Köbenhavnu navdušila s svojo pojavo in pesmijo Rise Like A Phoenix. Foto: EPA
Bradata diva Conchita Wurst je na Evroviziji v Köbenhavnu navdušila s svojo pojavo in pesmijo Rise Like A Phoenix. Foto: EPA

RTV Slovenija je potrdila svoje sodelovanje na tem velikem evropskem glasbenem festivalu, ki bo 19., 21. in 23. maja potekal v avstrijski prestolnici.

"O načinu izboru slovenskega predstavnika na jubilejni 60. Pesmi Evrovizije vas bomo obvestili v naslednjih tednih oziroma najpozneje ob potrditvi Programsko-produkcijskega načrta za leto 2015," so še dodali na Kolodvorski.

Spomnimo, slovenske barve je maja v Köbenhavnu zastopala Tinkara Kovač, ki se ji je s pesmijo Round and Round uspelo prebiti v finalni večer, na katerem pa je končala pri repu uvrščenih. Kljub temu je bil to za slovenske predstavnike dober uspeh, saj se je predtem iz predizbora v finale zadnji uspelo leta 2011 uvrstiti Maji Keuc.

Conchitino sporočilo prepričalo Evropo
Avstriji je naslednji izbor pripadel, ker je v Köbenhavnu maja letos prepričljivo zmagala bradata avstrijska pevka Conchita Wurst. Organizatorji z avstrijske javne televizije ORF so izbirali med tremi prizorišči, in sicer med Gradcem, Innsbruckom in Dunajem in se odločili za dunajsko dvorano Stadthalle. Da je Dunaj najprimernejši kraj za Evrovizijo, je po nedavni raziskavi javnega mnenja prepričanih tudi 73 odstotkov Avstrijcev.

Dunajska dvorana Stadthalle je največji prireditveni prostor v Avstriji in eden izmed treh največjih prireditvenih prostorov v Evropi, saj lahko sprejme 16.000 obiskovalcev. Vsako leto se v njej zvrsti več kot 300 prireditev. Dunaj bo za organizacijo jubilejne 60. Evrovizije odštel 11,71 milijona evrov.