Foto: EPA
Foto: EPA

V zadnjem intervjuju za NME je "šestica" devetčlanske zasedbe, Shawn Crahan izjavil, da albumska oblika izdajanja skladb morda ni nujna niti najboljša za nadaljnjo pot skupine. "Vedno sem razmišljal, kako bi bila naša skupina videti, če ne bi bili vezani na albume. Namesto da porabimo dve leti za 12 skladb nove plošče, izdajmo novo skladbo vsak mesec in si prihranimo leto dela," je o novih načinih ustvarjanja razlagal Crahan.

Taylor pušča odprte možnosti. Foto: EPA
Taylor pušča odprte možnosti. Foto: EPA

O izjavah prijatelja in sodelavca so na nedavni konvenciji grozljivk Monster-Mania v Oaksu v Pensilvaniji povprašali gosta konvencije in frontmana zasedbe Slipknot Coreyja Taylorja. Povedal je, da je včasih težko poenotiti devet različnih mnenj, še posebej zato, ker so "stari in kreteni." "Kljub temu da se naša mnenja razlikujejo, se še vedno razveselimo dobrih idej. Jim (Root) in Mic (Thomson) sta odlična skladatelja, tudi jaz in Clown (Shawn Crahan) se dobro odreževa. V svojih karierah smo res dosegli veliko, lahko bi se sprostili in izdajali samo single," je povedal Taylor.

Vse možnosti so še odprte

Dodal je, da se že poigrava z novo idejo albuma z dvojnim konceptom, za katerega se je že domislil rdeče niti. "Super je, da smo si že ustvarili nekakšno zgodovino, zato bodo naši novi izidi že v samem jedru nekaj, kar smo si želeli ustvariti. Morda bo to nekaj hudih samostojnih skladb, pri katerih se bomo samo zabavali, ali pa bo to neka poglobljena zgodba za katero stoji premišljen načrt," je dodal. Omenil je še, da je skupina izdala že veliko, prav tako pa ni več vezana na založbo (Roadrunner records), kar nedvomno skupini dopušča proste odločitve glede nadaljevanja ustvarjanja.