Sex Pistols Foto: EPA
Sex Pistols Foto: EPA

Prek družbenih omrežij je trenutna zasedba Johna Lyndona (Johnny Rotten), Public Image Ltd., obrazložila, da se nekdanji pevec kultne pankovske zasedbe ne strinja z dejanji nekdanjih glasbenih kolegov. Zaradi smrti kraljice Elizabete II. je namreč znova sunkovito poskočilo zanimanje okoli skladbe, ki jih je postavila med glasbene velikane – God Save The Queen.

"John Lyndon se distancira od dejanj nekdanje skupine, ki meri na hiter zaslužek zaradi kraljičine smrti," so zapisali in dodali, da so bili člani skupine in direktorji preveč radodarni pri dovoljenjih za rabo avtorskih pravic za skladbo, s čimer se ni strinjal.

Sorodna novica The Sex Pistols so jo po 45 letih še enkrat ''zagodli'' kraljici

Kljub sovraštvu do monarhije ji izkazuje spoštovanje

Lyndon je sicer znan po tem, da odkrito zavrača monarhijo in kraljevo družino, a po njegovih besedah zdaj, ko svojci kraljice in tako rekoč celotna Velika Britanija žalujejo, okoriščanje na račun smrti ni okusno niti spoštljivo. John je napisal besedilo skladbe, ki je izšla leta 1977 in že v prvem verzu monarhijo primerja s fašističnim režimom. Kljub sovraštvu do vsega kraljevega meni, da si "družina v času žalovanja zasluži spoštovanje, podobno kot bi se pričakovalo za vsakega drugega človeka ali družino, če jim umre bližnji".

The Sex Pistols so se že odzvali

"Ne razumemo, na kaj se Johnove obtožbe nanašajo," so se na kritike nekdanjega pevca odzvali v skupini. Dodali so, da so prejeli le nekaj prošenj za pravice do predvajanja skladbe God Save The Queen od nekaterih televizijskih postaj.