Na kovancu, skovanem v kovnici skupine The Sex Pistols (Sex Pistol's Mint), je na eni strani upodobljena britanska zastava, na drugi pa kultna podoba kraljice s piercingom zaponke v ustnici. Snovalec spominskega kovanca je Jamie Reid, priljubljeni britanski umetnik in anarhist, ki je za pankovske skupine na Otoku večkrat izdelal naslovnice za plošče, med drugim tudi za skupino The Sex Pistols. Kupci bodo ob nakupu fizičnega kovanca prejeli tudi digitalno različico (NFT).

Kontroverzna pesem je izšla leta 1977, ob takratni 25. obletnici kraljičine vladavine. Prvotni naslov No Future so Johnny Rotten (John Lydon) in druščina naknadno zamenjali z naslovom britanske himne (God Save The Queen). Pesem je bila za tisti čas zelo sporna, saj so v skupini monarhijo povezovali s fašizmom. Velike medijske hiše, med njimi tudi BBC, so prepovedale vsakršno predvajanje pesmi, čeprav je punkovski ritem zasedel drugo mesto na uradni britanski lestvici, in to še med proslavljanjem kraljičinega jubileja. Mnogi podporniki skupine menijo, da so takrat prvo mesto na lestvici namerno in maščevalno namenili pesmi Roda Stewarta I Don't Wanna Talk About It.

Skupina je razdelila britansko javnost. Nekateri so podprli sporočilo pesmi, številni pa so se nad ''darilom monarhiji'' zgražali in ga celo označili za napad na monarhijo in kraljico osebno. Nejevolja javnosti je dosegla vrhunec, ko so pred londonskim barom pevca in producenta skupine napadli z britvicami.

45 let pozneje ima pesem God Save The Queen kultni status v zgodovini britanske popkulture. Nedavno je Johnny Rotten v televizijski oddaji Piers Morgan Uncensored izjavil, da vsi namigujejo na njegovo sovraštvo do kraljice in kraljeve družine, vendar je to zanikal. "Pravzaprav sem zelo, zelo ponosen na kraljico, ker je preživela in ji gre tako dobro," je še izjavil.