Tudi novega direktorja so obtožili spolnih napadov. Foto: EPA
Tudi novega direktorja so obtožili spolnih napadov. Foto: EPA

Norijuki Higašijama se je na obtožbe že odzval, povedal je, da se ne more spomniti domnevnih zlorab. Higašijama je bil imenovan za novega direktorja podjetja Johnny and Associates v četrtek, potem ko je nečakinja pokojnega ustanovitelja odstopila s položaja. Novo prvo ime najvplivnejše agencije japonske zabavne industrije, Higašijama, je že napovedal, da bo vodil prizadevanja za izplačilo odškodnin žrtev Kitagave, so zapisali pri BBC-ju.

Kmalu po njegovem prvem nagovoru so ga novinarji soočili tudi z vprašanji o njegovih domnevnih zlorabah, žrtve Kitagave mu očitajo, da je fantom masiral mednožja, se pred njimi razgalil in jim dejal, naj "pojedo njegovo klobaso".

"Ne spomnim se jasno. Mogoče se je zgodilo, morda ne. Težave imam s pomnjenjem," je povedal. Ob namigovanju na trditve, da je ustrahoval mlajše izvajalce, je 56-letnik dodal, da je mogoče, da je bil do njih strožji in da je morda kot najstnik počel stvari, ki jih zdaj ne bi, poroča BBC.

Nekdaj najvplivnejša agencija bo zavedno omadeževana

Higašijama, znano ime na Japonskem, je bil eden prvih talentov, ki jih je zaposlilo podjetje Johnny and Associates. Na spletu so bili številni uporabniki ogorčeni nad njegovim imenovanjem za direktorja, opozorili so na njegovo dolgo zgodovino v podjetju. "Potreben bo čas, da si povrnemo zaupanje, za ta trud sem pripravljen svoje življenje postaviti na kocko," je dejal. Dodal je, da nikoli ni bil žrtev Kitagavove zlorabe, vendar je vedel za govorice. "Nisem mogel in nisem storil ničesar glede tega," je priznal na tiskovni konferenci.

Sorodna novica J-pop: priznali desetletja spolnih zlorab Johnnyja Kitagave

Pred kratkim se je oglasila tudi ena izmed Kitagavovih žrtev, Kauan Okamoto, povedal je, da zlorabe bolj kot njega bolijo njegovo mater: "To mora preživljati znova in znova in slišati stvari, ki so mi bile storjene. Obstajajo stvari, ki ji jih niti ne morem povedati. Nočem, da bi še kdaj morala to podoživljati."

Medtem ko je Okamoto dejal, da sovraži Kitagavo zaradi tega, kar je naredil, je še vedno "hvaležen Johnnyju", da ga je vpeljal v svet glasbe. "Vem, da bi nekateri rekli, da je to zaradi njegovega vpliva, ampak tako se počutim," je dodal. Kitagava je bil nedvomno najvplivnejša in najmočnejša oseba v japonski zabavni industriji. Njegova agencija je bila desetletja sinonim za J-popkulturo in je odpirala vrata do slave za številne mlade moške. Toda podjetje Johnny and Associates je zdaj ožigosano z žigom spolnega plenilca.