Eni izmed pesmi na prihajajočem glasbenem prvencu Davida Lyncha bo glas posodila Karen O. Foto: EPA
Eni izmed pesmi na prihajajočem glasbenem prvencu Davida Lyncha bo glas posodila Karen O. Foto: EPA

Na albumu z naslovom Crazy Clown Time, ki naj bi izšel 7. novembra pri britanski založbi Sunday Best, se bo znašlo 14 pesmi. Lynch na plošči igra kitaro in poje, pri ustvarjanju pa mu je pomagal zvočni inženir Dean Hurley, ki pri nekaterih pesmih igra kitaro in bobne. Svetu je novembra lani Lynch že predstavil elektronski skladbi Good Day Today in I Know.

Ekscentrični režiser, ki se je podpisal pod kultne filme, kot sta Modri žamet in Mulholland Drive, ter TV-serijo Twin Peaks, bi svoj album uvrstil v žanr "modernega bluza", o njem je povedal: "Tisto, kar je poganjalo to barko, je bila ljubezen do eksperimentiranja z zvokom in glasbo. Vse pesmi na albumu so nastale na spontanih seansah. Nato je prišla oblika in pojavila so se besedila."

V svet glasbe je Lyncha uvedel Angelo Badalamenti, njegov "hišni" skladatelj glasbe za filme in avtor prepoznavne teme serije Twin Peaks. Kot je režiser povedal v intervjuju za Pitchfork, se nima za glasbenika, ampak to počne intuitivno. Dodal je: "In preprosto rad imam glasbenike. Niso ves čas veseli, ampak ko igrajo, so srečni, in to je tako lepo. Všeč so mi tudi zato, ker zjutraj dolgo spijo, so bolj kot otroci." Priznal je tudi, da je imel pred svojim prvim pevskim podvigom precejšnjo tremo.

Seznam pesmi z albuma Crazy Clown Time:
'Pinky's Dream'
'Good Day Today'
'So Glad'
'Noah's Ark'
'Football Game'
'I Know'
'Strange And Unproductive Thinking'
'The Night Bell With Lightning'
'Stone's Gone Up'
'Crazy Clown Time'
'These Are My Friends'
'Speed Roadster'
'Movin' On'
'She Rise Up'