Kultni režiser David Lynch je tudi velik glasbeni navdušenec in skladatelj. Foto: EPA
Kultni režiser David Lynch je tudi velik glasbeni navdušenec in skladatelj. Foto: EPA

Dvojni singel Good Day Today'/'I Know z albuma, ki bo izšel pri založbi Sunday Best, je že ugledal luč sveta in ga je mogoče pretočiti na spletu. Lynch je povedal, da je zelo zadovoljen s sodelovanjem z založbo in da ima občutek, da gre za "dobro partnerstvo", hkrati pa "se veseli, da bodo imeli danes vsi dober dan". (Naslov singla je mogoče prevesti kot Dober dan danes/Vem.)

Pikolovski glede glasbene opreme filmov
"V vseh svojih filmih sem vedno dejavno sodeloval pri vsem, kar se sliši. Ustvarjanje te plošče je bilo naravni podaljšek moje ljubezni do zvoka in glasbe," je v izjavi zapisal slavni in sporni režiser. Poleg podob, ki pogosto spominjajo na sanje in/ali nočne more, je Lynch resnično pikolovski tudi, kar se tiče zvočne opreme njegovih filmov, pogosto tudi sam sklada glasbo. Redno sodeluje s skladateljem Angelom Badalamentijem, ki je ustvaril tudi prepoznavni uvodni avizo serije Twin Peaks.

Lynch je letos na albumu Dark Night of The Soul sodeloval z zasedbo Sparklehorse in producentom Danger Mouseom. Rezultat sodelovanja, skladbo Stars Eyes (I Can't Catch It), poslušajte spodaj, prilagamo tudi obe skladbi z novega singla.