Katy Perry je zadnji studijski album Smile izdala pred tremi leti. Foto: Reuters
Katy Perry je zadnji studijski album Smile izdala pred tremi leti. Foto: Reuters

Katalog obsega vseh pet studijskih albumov, ki jih je Katy Perry med letoma 2008 in 2020 izdala pri založbi Capitol Records. Opus vključuje njene največje hite, kot so Firework, Teenage Dream, Hot 'n' Cold, California Gurls in I Kissed A Girl.

Podjetje Litmus Music je z nakupom postalo lastnik deleža Katy Perry v njenih avtorskih posnetkih in založniških pravicah. Dve njeni pesmi, Dark Horse in Roar, imata trenutno več kot milijardo predvajanj na Spotifyu. Roar je tudi eden najbolj gledanih videoposnetkov na YouTubu s 3,8 milijarde predvajanj, poroča BBC.

Svoje glasbene kataloge so v preteklosti prodali številni znani glasbeniki, kot so Bob Dylan, Paul Simon, Bruce Springsteen, Sting in Red Hot Chili Peppers (RHCP). Pred prodajo kataloga Katy Perry je rekord letošnjega leta držal Justin Bieber, ki je svoj katalog podjetju Hipgnosis prodal za 200 milijonov dolarjev oz. 187 milijonov evrov.

Hipgnosis Songs Capital je eno najbolj uveljavljenih podjetij na področju odkupovanja katalogov glasbenikov, saj si poleg Bieberjevega lastijo še opuse RHCP, Neila Younga in Blondie. Podjetje je sicer pred tednom dni napovedala nadaljnjo prodajo nekaj katalogov, med drugim kataloga Shakire in Nellyja.

Nekdanji vodja založbe soustanovitelj Litmus Music

Podjetje Litmus Music na drugi strani še ni tako uveljavljeno v svetu glasbenih avtorskih pravic. Njihov največji "ulov" do zdaj je bil nakup kataloga pevca countryja Keitha Urbana. Odločitev Katy Perry za prodajo kataloga prav Litmus Music po poročanju revije Rolling Stone sicer ni presenečenje, saj je podjetje soustanovil Dan McCarroll, nekdanji vodja založbe Capitol Records, pri kateri je glasbenica izdala svoje studijske albume.

38-letna pevka se je v zadnjih letih sicer nekoliko umaknila z največjih odrov, saj se s partnerjem Orlandom Bloomom posvečata vzgoji triletne hčere. Prihodnje leto bo sicer znova sodelovala kot članica strokovne žirije v pevskem tekmovanju American Idol.