Foto: EPA
Foto: EPA

Legendarna skupina Kiss je te dni v Južni Ameriki, kjer so v brazilski dvorani Arena da Amazonia pred dnevi odigrali prvega izmed petih koncertov v tej državi. V drugi polovici nastopa med skladbo Say Yeah (Sonic Boom, 2009) so oboževalci začudeno poglede usmerili proti enemu izmed najbolj prepoznavnih likov rokenrola, Genu Simmonsu. 73-letnik je na odru skoraj obnemogel, njegovo stanje se je hipoma tako poslabšalo, da je del skladbe moral odigrati sede.

Tudi pevec zasedbe Paul Stanley je videl, da je vrag vzel šalo, zato je občinstvu sporočil, da bo koncert začasno prekinjen: "Morali se bomo ustaviti in poskrbeti zanj. Ker ga imamo radi, je tako?" Občinstvo je zaprosil, naj na ves glas zakričijo basistovo ime, preden so ga pospremili z odra.

Po prekinitvi so koncert le lahko zaključili

Številni so ugibali o razlogih za Simmonsovo slabo počutje, najverjetneje pa bo držalo, da je znani glasbenik podlegel peklenskim temperaturam v mestu Manaus, ki so na dan koncerta dosegle tudi 31 stopinj Celzija. Če temperaturam dodamo še poln obraz ličil, zvrhano mero ognja in dima na odru ter težek oklep, ki ga med nastopi nosijo Kiss, je Simmonsovo stanje nekoliko manj presenetljivo.

Po krajšem predahu se je basistovo počutje izboljšalo do te mere, da je skupina lahko preostalih sedem skladb koncerta odigrala brez večjih težav. Rokerji bodo svojo turnejo predvidoma nadaljevali že 18. aprila z nastopom v brazilski prestolnici, turnejo pa bodo zaključili decembra v najznamenitejši dvorani na svetu – Madison Square Garden.