Foto: AP
Foto: AP

Ed Sheeran je dejal, da mu zadnji dosežek pomeni več kot katera koli druga nagrada, ki jo je prejel, sploh zato, ker je album Autumn Variations prvi, ki ga je izdal pri lastni založbi.
Album, ki je nastal v sodelovanju z Aaronom Dessnerjem iz The National, je zvezdnikov že drugi letošnji album.

Album podobno kot predhodnik govori o osebnih krizah in pa tudi pretresih, ki so jih leta 2022 doživeli njegovi prijatelji. 32-letnik je dejal, da je ploščo delno navdihnil Edward Elgar, njegova tema Enigma Variations iz leta 1899 je vsebovala tudi 14 skic njegove žene, prijateljev in sodelavcev, poroča BBC.

Ob izidu prejšnji teden je glasbenik sicer prejel mešane kritike. Rachel Aroesti iz The Guardiana je albumu podelila zgolj dve zvezdici in dejala, da je "tako enodimenzionalen in dolgočasen kot sivo nebo". Dodala je: "Zlobne, žanrsko skakajoče pesmi se vse končajo kot nedomiselne balade, njihova turobna besedila pa so polna blebetanja." Kritiki se je pridružil tudi Thomas Smith iz portala NME in zvezdniku dodelil le dve od petih zvezdic, označil pa ga je kar za "bučno začinjenega dremeža".

Sheeran je že odgovoril kritikom in za revijo Rolling Stone povedal, da so njihova mnenja v dobi pretočnih vsebin odveč: "Zakaj morate prebrati recenzijo? Poslušajte jo. Na voljo je brezplačno! Odločite se sami. Nikoli ne bi prebral recenzije albuma in rekel: 'Tega zdaj ne bom poslušal.'"

Povedal je še, da je bilo poleti neverjetno ponovno vzpostaviti stik z oboževalci in obljubil nov album za naslednje leto. Tudi Autumn Variations je v zadnjih sedmih dneh v Veliki Britaniji prodal največ vinilnih plošč in zato s prvega mesta izrinil album Tension pevke Kylie Minogue.