Foto: AP
Foto: AP

Oboževalci ikonične Dolly Parton si čakajoč na november že manejo roke, saj takrat izide album Rockstar. Skupno bodo izšle štiri plošče, svoj rokovski opus, ki ga je 77-letnica napovedala po tem, ko so jo sprejeli v hišo slavnih rokenrola, pa bo Parton izdala ob pomoči številnih drugih vrhunskih glasbenikov. Med drugimi bodo svoj kamenček v mozaik rokovskega prvenca zvezdnice dodali Sting, Richie Sambora (Bon Jovi), Steve Perry (Journey), Kid Rock, Elton John, Miley Cyrus, Pink, Rob Halford (Judas Priest), Paul McCartney, Ringo Starr in številni drugi znani glasbeniki.

Pred kratkim so oboževalci dobili prvo pokušino novega albuma – skladbo World on Fire. Že po prvem poslušanju singla je jasno, od kod je "kraljica kantriglasbe" dobila navdih. Akustični uvod je na las podoben tistemu, ki so ga oboževalci skupine Bon Jovi lahko slišali v hitu Blaze of Glory na začetku devetdesetih. Prav tako je slišati, da si je glasbenica želela udarnega ritma, ki spominja na legendarno pesem zasedbe Queen We Will Rock You. Cilj? Skladba, ki si jo poslušalec zlahka zapomni in v njej sodeluje, tudi če ne pozna niti enega verza v besedilu.

"Skladba govori o vsem, a je namenjena vsakomur posebej," je razložila Parton in dodala, da upa, da bodo njene skladbe spodbudile ljudi k dobrim dejanjem.