Yaya je v zadnjih pogovorih za MMC pojasnila, da se stari člani še prilagajajo na nove. Foto: MMC RTV SLO
Yaya je v zadnjih pogovorih za MMC pojasnila, da se stari člani še prilagajajo na nove. Foto: MMC RTV SLO
Schengenfest 2010
Jinxi so zadnjič nastopili v Križankah leta 2008. Foto: MMC RTV SLO / P. S.

Vzroka, zakaj je koncert preložen na nov datum, organizator ni razkril. Dodal je le, da bodo nov datum sporočili v naslednjih 14 dneh. Kupce vstopnic pa obvešča, da lahko kupljene vstopnice koristijo za obisk koncerta v novem terminu.

Kot je pred kratkim v intervjuju za MMC povedala pevka Jadranka Bastajić - Yaya, skupina načrtuje izid novega albuma naslednji mesec. Glede na to, da so zamenjali dva člana skupine - basista in saksofonista - je pevka priznala, da se še navajajo drug na drugega. "Precej je nenavadno, ampak potreben je čas, da se ljudje navadimo drug na drugega in začnemo delovati kot en stroj. Ta je sestavljen iz osmih članov in vsi moramo sodelovati drug z drugim in se povezati, da bi to zvenelo, kot je treba. Za to pa je potreben čas," je pojasnila v pogovoru za MMC.

Sicer pa smo jih v preteklem mesecu lahko videli že na slovenskih odrih. Zadnji je bil njihov nastop na festivalu Schengenfest, kjer je Yaya za MMC označila nastop kot "odličen".

"Precej igramo na festivalih. Predvsem v Sloveniji, saj imate veliko festivalov, kar je super. Čudovito, da se dogajajo take stvari. Moram priznati, da smo to sezono odigrali že veliko festivalov. Edino, kar nam je bilo žal, je to, da je vedno padal dež. Tako da je bilo prvič na Schengenfestu … no, tudi v Novem mestu ni padal dež. Imeli smo kar nekaj problemov z dežjem, ampak občinstvo je bilo vedno zadovoljno," je še povedala za MMC.

Križanke - uročene za Jinxe?
Jinxi se s koncertom v Križankah vračajo na "kraj zločina", ki so ga neslavno zapustili leta 2001. Po incidentu je vodja Jinxov, Coco Mosquito (Goran Muratović) razpustil skupino, ki je znova združila moči za potrebe novega albuma Na zapadu, ki je izšel leta 2007. Z novim projektom pa so se v svojem slogu po šestih letih vrnili v nabito polne Križanke.