V elementu. Foto: Vita Orehek
V elementu. Foto: Vita Orehek

Pridružil se ji je tudi Branko Đurić. Foto: Vita Orehek
Pridružil se ji je tudi Branko Đurić. Foto: Vita Orehek

Neisha je glasbenica, ki je na slovenskem glasbenem nebu zablestela leta 2006 s svojim albumskim prvencem Neisha. Nepozabne skladbe, kot sta Malo tu malo tam in Planet za zadet, so postale del slovenske glasbene zgodovine. Glasbenica je v letih, ki so sledila, izvedla mnogo koncertov, posnela vrsto plošč in sodelovala z glasbenimi velikani, kot so Vlado Kreslin, Gibonni, Parni Valjak in Big Foot Mama.

Po daljšem premoru se je Neisha vrnila na oder Cankarjevega doma, kjer je predstavila svojo novo ploščo Dvigam jadra. Koncert, ki je bil posnet 12. maja 2022 v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma in ga je režirala Tina Novak, je televizijsko premiero doživel 8. aprila, ob 23.10 na TV SLO 2. Po televizijski premieri je zdaj dostopen na spletnem mestu https://365.rtvslo.si/.

Glasbene sladokusce čaka podoživetje galavečera, ki so ga zaokrožali zanimivi gosti, Neishini glasbeni prijatelji, s katerimi je poskrbela za glasbene izkušnje polne virtuoznosti, pa tudi humorja. Na odru so se pevki, ki ji pop in (krvoločen) rock še kako tečeta po žilah, tako pridružili tudi njen partner Jernej Celestina pri pesmih Lepe besede in Na koncu leta, Branko Đurić in Zoran Ćalić.