Jokerji v Dublinu. Foto: Mark Pirc
Jokerji v Dublinu. Foto: Mark Pirc

Zasedba Joker Out je svojo koncertno turnejo začela kmalu po majskem nastopu na Evroviziji v Liverpoolu, kjer so zasedli 21. mesto. Že teden pozneje so nastopili na festivalu Sea Star v Umagu, zatem s srbsko skupino Buč Kesidi razprodali zagrebško Šalato, kjer jih je slišalo 4500 ljudi. V tem tednu pa so še odigrali prav tako razprodana koncerta v dveh srednje velikih klubih v Dublinu.

Člane skupine je najbolj presenetilo, da so poslušalci tako na Hrvaškem kot na Irskem peli v slovenščini, kar po njihovem mnenju kaže na to, da slovenščina ni ovira v globalnem poslušanju glasbe. Nekaj podobnega zato pričakujejo tudi na britanski turneji, ki so jo pravkar najavili in naj bi jo tudi takoj razprodali. V juliju jih bo vodila po klubih v Manchestru, Liverpoolu, Glasgowu in Londonu.

Že v naslednjem tednu sicer sledita beograjski Beerfest in tudi prvi koncert po Evroviziji na domačih tleh. Odigrali ga bodo 16. junija v Tržiču in se ga že zelo veselijo. "Zelo lep trenutek bo stopiti pred domačim občinstvom," so Joker Out povedali za STA.

Medtem so samo v petih urah razprodali koncert v Tvornici v Zagrebu, ki je po velikosti prizorišča primerljiva z ljubljansko Cvetličarno. Tja se odpravljajo 11. novembra po nastopu v ljubljanskih Stožicah. Kot je zapisal portal Balkanrock, bo to njihov prvi samostojni koncert na Hrvaškem, na katerem bodo po napovedih predstavili tudi nove pesmi.