Bad Bunny vlada svetu. Foto: EPA
Bad Bunny vlada svetu. Foto: EPA

Platforma za pretočno predvajanje glasbe Spotify je, kot že tradicija veleva, spet naredila letni pregled izvajalcev in izvajalk, albumov ter pesmi, ki so jih uporabniki poslušali v tem letu. Tudi letos je s konkurenco na Spotifyu pometel Bad Bunny in tako postal najbolj predvajan glasbenik na svetu.

To pomeni, da glasbenik že tretje leto ostaja nepremagan. Da počastijo njegov dosežek, se je Spotify odločil, da bo ikono srčka spremenil v tistega, ki je na naslovnici albuma kralja Spotifya. Med prvo peterico so se mu pridružili tudi Taylor Swift, Drake, The Weeknd in BTS, poroča CNN.

28-letni Portoričan, z imenom Benito Antonio Martínez Ocasio, je tudi lastnik z grammyjem nominiranega albuma Un Verano Sin Ti, ki je postal najbolj pretočno predvajan album na Spotifyu po svetu. Ljudje so prav tako največ poslušali albume Harry's House nekdanjega člana One Direction Harryja Stylesa, SOUR, ki ga je ustvarila Olivia Rodrigo, Ed Sheeranov album = in Planet Her izvajalke Doja Cat.

Pri pesmih je nad vsemi prevladala skladba As It Was. Med prvih pet največkrat pretočno predvajanih pesmi se je uvrstila tudi pesem Heat Waves skupine Glass Animals, STAY, plod glasbenega sodelovanja The Kid LAROI-ja in Justina Bieberja, četrto in peto mesto pa sta zasedli glasbeni stvaritvi Bad Bunnyja – Me Porto Bonito in Tití Me Preguntó.

Pet najbolj pretočno predvajanih izvajalcev in izvajalk po svetu:

1. Bad Bunny

2. Taylor Swift

3. Drake

4. The Weeknd

5. BTS

Pet največkrat pretočno predvajanih albumov po svetu:

1. Un Verano Sin Ti – Bad Bunny

2. Harry’s House – Harry Styles

3. SOUR – Olivia Rodrigo

4. = – Ed Sheeran

5. Planet Her – Doja Cat

Pet največkrat pretočno predvajanih pesmi po svetu:

1. As It Was – Harry Styles

2. Heat Waves – Glass Animals

3. STAY (with Justin Bieber) – The Kid LAROI

4. Me Porto Bonito – Bad Bunny in Chencho Corleon

5. Tití Me Preguntó – Bad Bunny