Kovanec s podobo Eltona Johna: slamnik, očala in metuljček. Foto: Reuters
Kovanec s podobo Eltona Johna: slamnik, očala in metuljček. Foto: Reuters

Britanska Kraljeva kovnica je izdala serijo kovancev s podobo glasbene legende Eltona Johna, ki jih je zasnoval umetnik Bradley Morgan Johnson. Za osrednji motiv je izbral pevčeve značilne slamnik, metuljček in sončna očala, ki jih povezuje notni znak.

"Tako priznanje je res neverjetna čast," je ob izdaji kovancev sporočil 73-letni pevec in dodal: "Zadnja leta je zaznamovalo nekaj najpomembnejših trenutkov moje kariere. Tole je še ena ključna točka mojega potovanja."

Do zdaj je namreč Kraljeva kovnica izdala zgolj eno serijo zbirateljskih kovancev, na kateri je oz. so glasbeniki januarja letos so predstavili kovance s podobami članov nekdanje zasedbe Queen.

V več kot štiri desetletja dolgi karieri je Elton John (s pravim imenom Reginald Kenneth Dwight) prodal več kot 250 milijonov plošč po vsem svetu in poskrbel za nekaj nepozabnih uspešnic (Candle in the Wind, Your Song, Bennie and the Jets), znan pa je tudi po svojih dobrodelnih dejavnostih.

Še letos bo tako Kraljeva kovnica v sodelovanju z glasbenikom izdala poseben zbirateljski kovanec, ki ga bodo nato v dobrodelne namene prodali na dražbi.