Foto: Radio Prvi/Tone Jurca
Foto: Radio Prvi/Tone Jurca

Šesto sezono oddaje je odprla jazzovska pevka Kristina Ray Rajgelj. Kristina se je po končanem študiju kulturne antropologije v Ljubljani napotila na študij glasbe v Rotterdam. Pot jo je nato vodila v New York, kjer je preživela štiri leta, zadnja leta pa ji je dom in delo ponudil Pariz. Trenutno je v Sloveniji. Kristini je blizu zlato obdobje vokalnega jazza, jazzovski standardi, ki jih s svojo interpretacijo oživlja in predstavlja s sodobnimi izvajalskimi praksami. Leta 2018 je izdala prvenec z naslovom Desert Rose.

S Kristino Ray Rajgelj so v torek v studiu 13 nastopili saksofonist Tibor Pernarčič, kitarist Tilen Beigot in kontrabasist Jernej Vindšnurer.

Ekipa oddaje Prva vrsta stremi k predstavljanju odličnih slovenskih glasbenikov, ki zaradi svoje žanrske usmerjenosti v drugih medijih ne dobijo dovolj pozornosti in bo tako znova ponudila zelo pester izbor glasbenih izvajalcev. V šesti sezoni bo oddaja zaznamovala že 200. izvedbo, kar pomeni dvesto različnih slovenskih glasbenih zasedb, več kot petsto različnih glasbenikov in že skoraj tisoč izvedenih skladb.

Prvo vrsto lahko vsak drugi torek ob 12.15 spremljate živo na Prvem programu Radia Slovenija, prek videoprenosa na spletni strani www.radioprvi.si in MMC-ju, lahko pa se naročite tudi na Podkast oddaje.

Prva vrsta