Oblečena je bila v črno-srebrne hlačke in top, na glavi pa je nosila rumeno lasuljo. Foto: Reuters
Oblečena je bila v črno-srebrne hlačke in top, na glavi pa je nosila rumeno lasuljo. Foto: Reuters
Lady Gaga
Razprodani koncerti, slikanja, snemanja, polne roke nagrad. O njej si lahko mislite kar koli želite, a Lady Gaga je trenutno prvo ime svetovne popglasbe. Foto: EPA

Da, točno to se je kontroverzni ameriški popzvezdnici, ki je v petek nastopila pred okoli 20.000 oboževalci, med katerimi je bilo tudi ogromno Italijanov in Slovencev, zgodilo v Zagrebu. Kako ji je v roke prišla slovenska zastava in kdo je "zamočil" - ali pa je šlo celo za namerno provokacijo, ni jasno nikomur, a ta "incident" se je znašel v vseh poročilih sicer zelo opevanega koncerta. Kot pišejo hrvaški mediji, pa ta spodrsljaj ni izzval hujših protestov, le nekaj žvižgov se je zaslišalo iz dvorane.

"Postanite male pošasti"
"Pozabite na razlike, pozabite na to, od kod prihajate, kdo ste in koliko denarja imate. Nocoj smo vsi enaki, 'monster ball' vas bo osvobodil. Postanite vsi male pošasti. Moja edina želja je, Hrvatska, da z menoj plešete ves večer," so bile uvodne besede 24-letne zvezdnice na nastopu v okviru njene turneje Monster Ball. Zanimivo je, da je vedno uporabila besedo Hrvatska, ki ji ni delala nikakršnih težav, namesto angleške različice Croatia, piše Večernji.

In nadaljuje, da je vso svojo provokativnost in spektakel na odru ponudila tudi tokrat - prijemala se je za spolovilo, nastopala v pomanjkljivih oblačilih, izzivala s psovkami in v nekem trenutku celo zajokala z oboževalci. Na oder je stopila točno, ob 21.30, šov odprla s skladbo Dance in the Dark, nato pa je sledilo še 17 pesmi, ki jih je polna Arena prepevala z njo. Med koncertom se je preoblekla kar desetkrat, mnogi pa so občudovali tudi izjemno scenografijo, ki je upravičila napovedanih 70 ton opreme.

Kaj jo lahko ustavi?
"Absolutna vladarica svetovne popscene, ki je ponudila neopisljiv avdiovizualni dogodek, ki je bil kombinacija mode, glasbe, scenskih pripomočkov in šokantnih presenečenj," so zapisali na strani HRT-ja, 24sata pa piše, da je pevka moške pozvala, naj pokažejo svojo moškost, "saj je slišala, da so lepi".

Po skoraj dveh urah je ob navdušenju občinstva pomahala v slovo in se odpeljala z avtobusom v hotel The Regent Esplanade, v katerem je rezervirala predsedniški apartma. Na turneji jo sicer spremlja 130 ljudi, ki se prevažajo s tremi najetimi letali.

Nekaj utrinkov s koncerta si lahko ogledate spodaj.