Brežičani v teh mesecih pripravljajo novo ploščo. Foto: Boštjan Tacol
Brežičani v teh mesecih pripravljajo novo ploščo. Foto: Boštjan Tacol
Lara Love
Lara Love je med 'oddihom', ko jo je nadomeščala Christine, sodelovala z DJ-jem Sylvanom in Janom Plestenjakom. Foto: Žare Modlic
Leeloojamais
Skupina Leeloojamais (brez bobnarja Iva Rimca) v družbi članov skupine Glam. Foto: MMC RTV SLO
Leeloojamais za MMC

Oropani nastopa pred stožiškim občinstvom, kjer bi morali nastopiti kot predskupina Lennyja Kravitza, so poletje preživeli na koncertnih odrih in v snemalnem studiu. Za pomladne dni večni perfekcionisti namreč napovedujejo izid nove plošče.

Nastop na festivalu Vesolja veselja so fantje in dekle izkoristili za snemanje videospota za pesem Neki zame. V spodnjem pogovoru si lahko med drugim preberete, kako Lara in saksofonist Lovro Ravbar komentirata menjavo pevke Christine in o sodelovanju z drugimi glasbeniki.

Celoten pogovor si lahko pogledate v videu.

Kolikšno je bilo razočaranje, potem ko ste izvedeli, da je Lenny Kravitz odpovedal nastop v Stožicah, kjer bi morali kot predskupina "ogrevati" zbrane?
Lara: Končno smo imeli možnost "zajagati" v pravo poletje, pa so nas "skenslal".
Lovro: Meni je bilo res hudo, ker sem mislil, da bom lahko za Facebook posnel fotografijo, na kateri bom skupaj z Lennyjem.

Nekateri vaši oboževalci so vam očitali, da je bila menjava pevk slaba poteza, medtem ko ste si sami vzeli kar precej časa, da bi našli pravo nadomestilo Lare. Če pogledate nazaj, kako komentirate vaše ravnanje?
Lara:
To ni bila slaba izbira. Nujno smo potrebovali odmor, da smo na koncu dojeli, da ne moremo eden brez drugega. Kar se Christine tiče, upamo, da bo sama naredila plošček.

Kako napreduje snemanje njenega prvenca?
Lovro: Dela se, dela. Zelo mogoče, da bomo kaj naredili skupaj.
Lara: Christine je dobro dekle. Ima odličen ritem in v Sloveniji rabimo take glasbenike. Verjamem, da ji bo uspelo tudi brez nas.

Katera se je težje vživela v pesmi z vaših albumov? Cristine v pesmi z albumov Pod vplivom in Nextasy ali vi, Lara, v pesmi z albuma Country Club Music?
Lara: Svoje tekste in komade najbolj obvladaš. Če igraš koga drugega, je zelo težko. Lahko pa se vsaj za trenutek poistovetiš s to osebo in iz tega povlečeš nekaj dobrega.
Lovro: Lažje je prepevati pesmi Michaela Jacksona in Joss Stone kot pa pesmi druge pevke.

V skupini ste skoraj vsi akademsko podkovani glasbeniki in sodelujete s številnimi drugimi umetniki. Kako se te številne izkušnje pokažejo, ko se zaprete v studio?
Lovro:
Delamo tudi za druge, ampak se bomo zdaj za pol leta posvetili samo naši skupini - da bo plošček "lušten". Na njem bomo dokumentirali to, kar se nam je par let dogajalo na čustvenem področju.

Leeloojamais za MMC