Fugees leta 2005. Foto: EPA
Fugees leta 2005. Foto: EPA

Pevka je konec tedna med koncertom na festivalu Roots Picnic v Filadelfiji presenetila občinstvo, ko je kolega povabila na oder. Fugees so na navdušenje obiskovalcev festivala izvedli svoje uspešnice, kot so How Many Mics, Ready or Not, Killing Me Softly in Fu-Gee-La.

Oboževalci so dolgo čakali, da se trojica znova združi. A morda je to zadnjič.

Dobitniku grammyja namreč grozi do 20 let zapora, aprila je zvezno sodišče v Washingtonu odločilo, da je kriv v desetih kazenskih točkah, povezanih z mednarodno zaroto, piše CNN.

Soočil se je z več točkami obtožnice zaradi neuspešne zarote za pomoč malezijskemu poslovnežu Jho Lowu in kitajski vladi pri dostopu do ameriških uradnikov, vključno z nekdanjima predsednikoma Barackom Obamo in Donaldom Trumpom.

Skupina se je razšla leta 1997. Leta 2021 so napovedali, da se bodo znova združili na turneji ob praznovanju 25. obletnice ustanovitve. Nekaj ​​mesecev pozneje je bila turneja odpovedana. "Nadaljevanje pandemije je otežilo pogoje za turnejo in želimo zagotoviti, da bomo ohranili svoje oboževalce in sebe zdrave in varne," je skupina takrat zapisala v izjavi.