Foto: Radio Prvi/Tone Jurca
Foto: Radio Prvi/Tone Jurca

Maja Gombač je študij klavirja končala na akademiji za glasbo v Ljubljani in univerzi za upodabljajočo umetnost v Gradcu. Oba študija je opravila z odliko. Je prejemnica številnih mednarodnih nagrad, kot solistka pa sodeluje s številnimi slovenskimi, pa tudi tujimi orkestri. Danes uspešno prepleta pedagoško in umetniško delo. Trenutno poučuje na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu.

Foto: Radio Prvi/Tone Jurca
Foto: Radio Prvi/Tone Jurca

Bernardo Brizani je z devetnajstimi leti že končal študij violončela na ljubljanski akademiji za glasbo. Leta 2016 je opravil magistrski študij, dve leti pozneje pa še specializacijo na akademiji za glasbo v Detmoldu. Tudi on je prejemnik številnih mednarodnih nagrad in igra ter sodeluje s številnimi svetovnimi glasbeniki in orkestri. Trenutno se pripravlja na začetek Wagnerjevega festivala v Avstriji, nastopil bo tudi na letošnjem Festivalu Ljubljana.

Glasbenika se poznata že iz nižje glasbene šole, profesionalno pa sodelujeta zadnjih nekaj let. Večinski del njunega repertoarja obsegajo skladbe iz obdobja romantike in impresionizma, občasno pa na seznam dodata še skladbe iz obdobja baroka.

V Prvi vrsti sta Maja in Bernardo predstavila dela Astorja Piazzolle, Roberta Schumanna ter Clauda Debusyja.

Prva vrsta