Novico so italijanski rokerji razkrili v NBC-jevi oddaji The Tonight Show with Jimmy Fallon. To je bil za mlado zasedbo prvi nastop na ameriški televiziji.

Måneskin bodo nocoj imeli koncert v newyorški dvorani Bowery Ballroom, 1. novembra pa bodo nastopili v Roxy Theatru v Los Angelesu, 6. novembra pa jih čaka "veliki finale" gostovanja v ZDA, ko bodo ogreli občinstvo na stadionu Allegiant v Las Vegasu pred koncertom kultnih Rolling Stonesov.

V oddaji The Tonight Show je zasedba, ki jo sestavljajo Damiano David, Victoria De Angelis, Thomas Raggi in Ethan Torchio, odigrala dve pesmi, Beggin in MAMMAMIA.

Po vrnitvi v Evropo se bo zasedba iz Rima 14. novembra udeležila podelitve MTV-jevih evropskih glasbenih nagrad v Budimpešti. Måneskin so nominirani v treh kategorijah, med drugim v rokovski kategoriji, kjer jim naproti stojijo Coldplay, Foo Fighters, Imagine Dragons, Kings of Leon in The Killers.

Pot italijanskih rokerjev k vrhu se je začela spomladi, ko so s pesmijo Zitti e buoni zmagali na Sanremu. S tem so si zagotovili nastop na letošnji Evroviziji, ki so jo končali na prvem mestu.

Spodaj si lahko ogledate nastop italijanske zasedbe v oddaji The Tonight Show.