Do kod lahko sežejo Måneskin? Foto: AP
Do kod lahko sežejo Måneskin? Foto: AP

Italijani Damiano, Ethan, Victoria in Thomas so že zdaj ustvarili eno najuspešnejših mednarodnih karier med evrovizijskimi zmagovalci zadnjih let. Ne le evrovizijska Zitti e buoni, tudi njihovi preostali singli se vrtijo po radijskih postajah, rokerji pa nastopajo po vsej Evropi in pozirajo na naslovnicah revij.

A morda se jim obeta slava tudi v ZDA. Kot so napovedali, bodo v torek doživeli premierni nastop na ameriški televiziji, saj bodo gostovali v NBC-jevi oddaji The Tonight Show with Jimmy Fallon. Izvedli bodo eno izmed svojih pesmi in se pogovorili z voditeljem. V isti oddaji bosta gosta tudi hollywoodska zvezdnica Drew Barrymore in komik ter igralec Mo Rocca.

Dan pozneje bodo imeli v znameniti dvorani Bowery Ballrom na Manhattnu, ki jo je revija Rolling Stone leta 2019 razglasila za najboljši nočni klub v ZDA, koncert, prvi dan novembra pa se bodo predstavili še v prav tako slavnem nočnem klubu Roxy Theatre v Los Angelesu. Vstopnice za obe prizorišči so bile razprodane v nekaj urah, piše spletna stran Wiwibloggs.

Največji glasbeni poznavalci onstran luže so verjetno skupino Måneskin zasledili že takoj po uspehu v Rotterdamu, saj se je pesem Zitti e buoni na Billboardovi lestvici Global 200 najvišje uvrstila na 22. mesto. Naslednji singel I Wanna Be Your Slave je bil še uspešnejši, saj se je konec junija uvrstil na sam vrh Billboardove lestvice vročih rokskladb. "Prijel" se je tudi singel Beggin'.