Italijanski rock je še kako živ. Foto: AP
Italijanski rock je še kako živ. Foto: AP

Med avgustovsko podelitvijo MTV Video Music Awards je oder zavzela tudi italijanska zasedba Måneskin. Ker so sami naklonjeni ohranjanju duha rock'n'rolla, pa jih je zmotila poteza ameriške prireditve, ki je njihov nastop cenzurirala.

Nastop je izpeljala zgoraj brez. Foto: AP
Nastop je izpeljala zgoraj brez. Foto: AP
Zadnjica Davida ni bila cenzurirana. Foto: AP
Zadnjica Davida ni bila cenzurirana. Foto: AP

Basistki Victorii De Angelis jo je namreč zagodla obleka in posledično so bile med izvajanjem pesmi Supermodel njene prsi razkrite – eno bradavičko je sicer imela prelepljeno. Po nezgodi so se kamere panično obrnile k praznim sedežem. Namesto na glasbenico, ki se ni pustila motiti in je suvereno nadaljevala nastop, so se nato osredotočile na preostale člane in širše posnetke celotnega odra. Medtem jih precej razgaljena zadnjica pevca Damiana Davida ni "zmotila".

V nedavnem intervjuju za NME sta David in De Angelis še javno priznala, da je bila zasedba nad odločitvijo razočarana. "To je pokazalo, da je do rockovskih skupin in žensk še vedno veliko, veliko predsodkov," je poudaril 23-letni pevec in dodal, da je potrebnega še veliko dela na tem področju, sami pa poskušajo prispevati svoj delež.

"Žalostno je, a dobro je, da ljudje potem o tem govorijo in razmišljajo," je dejala 22-letnica, ki se ji zdi neumno, da mora obstajati "ta cenzura in nadzor nad človeškimi telesi".

Teden dni po prireditvi je MTV sicer delil nekoliko manj cenzurirano različico glasbene točke – nezgoda z garderobo je ostala, razgaljene prsi pa so zamegljene.