Foto: Radio Prvi/Tone Jurca
Foto: Radio Prvi/Tone Jurca

Marko Čepak Maki je svojo glasbeno pot začel v Glasbeni šoli Sežana, pozneje je diplomiral in magistriral na Državnem konservatoriju Giuseppeja Tartinija v Trstu. V svoji karieri je sodeloval s številnimi glasbeniki, ustanovil je tudi več džezovskih zasedb. Ena takšnih je Marko Čepak Quartet, s katerim so leta 2016 izdali prvenec Makia Planet. Trenutno ga lahko spremljamo v zasedbah Swingatan, Artbeaters ter pri zasedbi Ani Frece in Hotel za Srečo. Poleg koncertiranja je vpet tudi v pedagoško delo, predvsem na področju džezovske kitare in harmonije.

Roberto Franceschini je kitarist, basist in izdelovalec kitar. Želja po raziskovanju tehničnih podrobnosti, predvsem kitar, električnih basov in kontrabasov, ga je pripeljala do tega, da je njegov konjiček izdelovanja glasbil postal njegov poklic.

Duet je v oddaji predstavil del prihajajočega albuma Quarantunes oziroma Karantenčice. Gre za skladbe, nastale v času družbenega distanciranja. Glasbenika sta idejo za album dobila med poučevanjem na eni izmed glasbenih šol v Italiji, kjer sta pred poukom improvizirala in izmenjevala ideje. V Prvi vrsti sta premierno predstavila štiri skladbe: Soulstice (Marko Čepak), Veronika (Roberto Franceschini), Watercolors (Marko Čepak) in Acqua (Roberto Franceschini).

Prva vrsta