Želijo si ponovnega nastopa. Foto: EPA
Želijo si ponovnega nastopa. Foto: EPA

Melanie Chisholm, bolj znana kot Mel C, je med promocijo knjige The Sporty One: My Life as a Spice Girl zaupala, da si še kako želi ponovnega koncerta polne zasedbe skupine Spice Girls. Še posebej ob 25-letnici izida albuma Spiceworld, ki je na Billboardovi lestvici najboljših 200 preživel kar 74 tednov. Skupina bo ob jubileju ponovno izdala album, katerega najboljša uvrstitev na lestvici je bilo četrto mesto.

Da bi se želje uresničile, morajo druge članice o tem prepričati Victorio Beckham, ki ni sodelovala pri zadnjem srečanju "spajsic" na odru leta 2019. "Ne vidimo se več tako pogosto, kot bi rade, ampak ostajamo v stikih in se vedno pogovarjamo o priložnostih ter skušamo vse spraviti še enkrat na oder," je povedala Mel C.

Nazadnje so v polni zasedbi nastopile leta 2012. Foto: EPA
Nazadnje so v polni zasedbi nastopile leta 2012. Foto: EPA

Vodile so ponovno rojstvo najstniškega popa

Skupina je nastala leta 1994, sestavljale pa so jo Melanie Brown (Scary Spice), Melanie Chislom (Sporty Spice), Emma Bunton (Baby Spice), Geri Halliwell (Ginger Spice) in Victoria Beckham (Posh Spice). S svojim uspehom in dekliško energijo so na novo definirale koncept dekliških skupin.

Vodile so ponovno rojstvo najstniškega popa in postale ikone popularne kulture devetdesetih. Že prva skladba – Wannabe – je doživela neverjeten uspeh, saj se je uvrstila na prvo mesto lestvic v kar 37 državah, debitantski album Spice pa je dosegel zavidljivo prodajo, kar 23 milijonov plošč.