Zmagovalci Evrovizije 2021 Måneskin še naprej žanjejo uspehe. Foto: Reuters
Zmagovalci Evrovizije 2021 Måneskin še naprej žanjejo uspehe. Foto: Reuters

Letošnji festival v New Yorku, ki je že deseti, bo 24. septembra.

Koncert bodo takrat pripravili tudi v ganski prestolnici Akra, kje bodo nastopili Usher, SZA, Stormzy, H.E.R., Sarkodie, Stonebwoy in Tems, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ganski predsednik Nana Akufo-Addo je v odzivu izjavi dejal, da je njegova država "počaščena", da gosti Global Citizen koncert. "Prihodnji generaciji dolgujemo življenje v svetu brez revščine, bolezni in propadanja okolja. Moramo uskladiti sile, da bomo vplivali na Afriko," je še povedal.

Global Citizen koncert poteka od leta 2012 v času, ko se svetovni voditelji zberejo v New Yorku na Generalni skupščini Združenih narodov. Podporniki, ki se zavežejo, da bodo ukrepali, kot je pošiljanje pisem svojim vladam v podporo razvojni pomoči, dobijo brezplačne vstopnice.

Letošnji Global Citizen festival bo gostila indijska igralka Priyanka Chopra Jonas. Ob tem se je že pojavil poziv svetovnim voditeljem in filantropom k odpisu dolgov, opolnomočenju deklet, izboljšanju dostopa do hrane ter vlaganju v podnebne rešitve v državah, ki najbolj trpijo zaradi posledic podnebnih sprememb, a so njihove emisije ogljika minimalne v primerjavi z najbogatejšimi državami sveta.

"Desetletja sistemskih in političnih neuspehov so človeštvo pripeljala do konvergentnih in hitro slabšajočih se kriz – podnebne, lakotne, zdravstvene, vojne in konfliktne," je v izjavi dejal soustanovitelj in izvršni direktor Global Citizen Hugh Evans.