Ta je bil premierno predstavljen na predvečer izdaje po kinih po vsem svetu. Vsaka pesem je bila opremljena s svojim videospotom in ekskluzivnim komentarjem skupine.

Nove pesmi bo skupina predstavljala na svetovni turneji, ki jo bo začela 27. aprila v Amsterdamu. Koncerta, ki bosta 18. in 20. avgusta v Arlingtonu v Teksasu, bodo snemali in predvajali po kinih po vsem svetu.

"Ponovno sodelujemo z zvezdniško ekipo založbe Trafalgar Releasing, da bi svetovno turnejo M72 pripeljali v vaš domači kino," piše v najavi na spletni strani skupine. Tako bosta na sporedu dva večera z dvema popolnoma različnima programoma, ki bosta vključevala pesmi iz več kot 40 let dolge kariere skupine Metallica, od Kill 'Em All do skladb iz 72 Seasons. "Nobene pesmi ne bomo igrali dvakrat, tako da bo na obeh večerih skupaj slišati več kot 30 pesmi," obljubljajo glasbeniki.

Metallico, ki velja za eno najvplivnejših heavy metal skupin, poleg pevca in kitarista Jamesa Hetfielda danes sestavljajo bobnar Lars Ulrich, kitarist Kirk Hammett in basist Robert Trujillo.

Skupina iz Los Angelesa je v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja prepričala s skladbami, kot so Nothing Else Matters, One, The Unforgiven, Master Of Puppets, Fade To Black in Enter Sandman.