MGMT bodo pohod po evropskih odrih začeli prav v Mariboru. Foto: Organizator
MGMT bodo pohod po evropskih odrih začeli prav v Mariboru. Foto: Organizator

Dobrodelni dogodek bo imel tokrat bolj festivalski format, saj se bodo poleg "brooklynske indie atrakcije", kot so MGMT označili organizatorji, na odru zvrstili še avstrijski Bunny Lake, italijanski DID, domači We can't sleep at night (po oznaki prirediteljev sodeč "slovenski Sonic Youth oz. Arctic Monkeys") in ekipa Code.EP ter znova le za to priložnost združeni Rotor. 8. Žur z razlogom bo 27. novembra, potekal bo med 17. in 23. uro na Glavnem trgu v štajerski prestolnici.

"Z izbiro glasbene skupine želimo podkrepiti misel, da v svetu mladih pravzaprav ne bi smelo biti pomembno, kaj je 'in' in kaj je 'out', zato bo prek dobrodelnih dogodkov poskušal zadovoljiti različne glasbene okuse in uveljaviti nove festivalske lokacije po Sloveniji," so sredi septembra o Žuru z razlogom na MMC-jevo vprašanje, zakaj so se odločili za žanrski premik (doslej je bil stalnica na teh dogodkih DJ Umek), odgovorili organizatorji.

Tudi osmi dogodek torej ostaja zvest glavnemu poslanstvu Žura z razlogom - spodbujanju socialnega čuta med mladimi in širjenju misli, da je nasilje "out". Vsi obiskovalci bodo s poslanimi SMS-sporočili prispevali vstopnino z namenom v višini enega evra. Vsa zbrana sredstva bodo organizatorji tudi tokrat namenili Belemu obroču Slovenije.