Klasične rockovske uspešnice so stalnica pevkinih koncertov v živo. Foto: EPA
Klasične rockovske uspešnice so stalnica pevkinih koncertov v živo. Foto: EPA

Med nedavnim pogovorom za revijo Interview Magazine je Cyrusova pojasnila, da se je znova vrnila v studio. Za spremembo tokrat ne dela več lastnega albuma, ta bo namreč izšel naslednji mesec, temveč se je posvetila skladbam ameriške metalske skupine Metallica. "Imam to srečo, da lahko kljub razmeram še naprej ustvarjam. Sprva je bilo naporno, zdaj pa imam neverjeten zagon," je v telefonskem pogovoru z Rickom Owensom pojasnila glasbenica.

Skladba Nothing Else Matters se je že večkrat znašla na pevkinem repertoarju, nazadnje na britanskem festivalu Glastonbury.

Prav Metallica in njihova glasba naj bi bila tudi navdih za prihajajoči samostojni album Cyrusove. Ta za zdaj še nima naslova, vendar bo, kot pojasnjuje glasbenica, odraz tega, kdo je.

Navdušila z izvedbo pesmi Zombie

27-letnica je pred kratkim nastopila na spletnem glasbenem festivalu #SaveOurStages, ki je potekal z namenom zbiranja sredstev za ogrožene poklice v glasbeni industriji. Cyrusova je presenetila z izvedbo skladbe Zombie, ki je stalnica med priredbami različnih glasbenikov. S priredbo je navdušila tudi skupino The Cranberries, ki omenjeno pesem izvaja v izvirniku. "Bili smo navdušeni, kako je Miley priredila skladbo Zombie v losangeleškem klubu Whiskey A Go Go. Gre za eno najboljših priredb, kar smo jih do zdaj slišali," so na Twitterju zapisali člani skupine in dodali, da bi bila njihova žal pokojna pevka Dolores O'Riordan prav tako navdušena.