Organizatorji so letošnjemu seznamu nastopajočih dodali še eno zveneče ime. Foto: Reuters
Organizatorji so letošnjemu seznamu nastopajočih dodali še eno zveneče ime. Foto: Reuters

Grace Jones je velika svetovna umetnica, glasbena ikona, manekenka, v svoji pestri karieri pa se je preizkusila tudi v igranju. Revija Vogue jo je razglasila za naječjo modno ikono, Rolling Stone pa za avtoriteto, ki se ji je nemogoče upreti.

Kariero je začela kot manekenka v Parizu in New Yorku, kjer je sodelovala z modnimi hišami, kot so Yves St. Laurent, Karl Lagerfeld, Kenzo Takada in Giorgio Armani.

Leta 1977 se je predstavila s skladbo I Need A Man, do danes pa je izdala kar deset studijskih albumov. Pri skoraj 70 letih še vedno na odru zlahka vrti hulahupobroč in oboževalcem postreže z uspešnicami, med katerimi so tudi Do Or Die, Private Life, Walking In The Rain, Pull Up to The Bumper, My Jamaican Guy in druge.

Letošnji Exit bo potekal med 12. in 15. julijem na Petrovaradinski trdnjavi v Novem Sadu, med nastopajočimi pa so poleg Grace Jones tudi Migos, David Guetta, Ziggy Marley, Fever Ray, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Jax Jones, Ofenbach, Mahmut Orhan, Carl Craig, Tale of Us, Sevdaliza, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Ofenbach, Slapshot, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Asphyx, Bombers, Noctiferia in mnogi drugi.