Kraljica popa prihaja v Ljubljano. Organizatorji so dali v prodajo 'optimističnih' 62.000 vstopnic. Foto: EPA
Kraljica popa prihaja v Ljubljano. Organizatorji so dali v prodajo 'optimističnih' 62.000 vstopnic. Foto: EPA

Na spletnem portalu, kjer so vstopnice - cene se začnejo pri 60 in končajo pri vrtoglavih 550 evrih za najdražje VIP-vstopnice - na prodaj, so nam razkrili, da je gneča za nakup velika, karte pa se dobro prodajajo, a trenutno podatkov o prodaji vstopnic še nimajo oziroma jih ne smejo razkriti, saj naj bi bili poslovna skrivnost. Se pa do njih (za zdaj) da priti, saj se je čakalna vrsta pri našem poskusu nakupa precej hitro sprostila.

Kot je znano, naj bi kraljica popa na ljubljanskem hipodromu v Stožicah nastopila 20. avgusta, organizatorji pa pričakujejo razprodano prizorišče, torej 62.000-glavo množico. Stroški prireditve naj bi znašali več kot milijon evrov.

Po Londonu in New Yorku ... Ljubljana?
Koncerte v okviru turneje Sticky & Sweet je v letu 2008 obiskalo 2.350.285 oboževalcev v 58 mestih. Rekordno prodajo je Madonnina turneja doživela v Južni Ameriki (prodanih 650.000 vstopnic), v Zürichu (72.000), Londonu (75.000) in New Yorku (60.364). Torej bi, če bi v Ljubljani prodali vse vstopnice, ki so na voljo, presegli newyorško številko obiskovalcev.

Najbližje Ljubljani je Madonna nastopila lani v Budvi v Črni gori, kjer so sicer napovedovali okrog 70.000 obiskovalcev, na koncu pa se jih je na prizorišču na plaži Jaz zbralo 45.000. Je pa kraljica popa tam povzročila pravi prometni zamašek in koncert začela s krepko zamudo.

Posebni gost na letošnjem delu turneje bo Paul Oakenfold. Glasbenik, ki je znan predvsem po sodelovanju z U2, Rolling Stones, Madonno, Justin Timberlakom, Snoop Doggom, Muse, New Order, The Cure, Massive Attack.

A. K.