Nipsey Hussle. Foto: AP
Nipsey Hussle. Foto: AP

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je svoje mesto na pločniku slavnih posthumno dobil glasbenik s pravim imenom Ermias Joseph Asghedomthen, ki bi prav na ta dan (ponedeljek) praznoval svoj 37. rojstni dan.

"Nip bi bil počaščen," je izjavila njegova dolgoletna partnerica in igralka, Lauren London, ki je dodala: "Mislim, da bi si želel, da si ga ljudje zapomnijo po tem, da ne moreš priti do cilja, ki ga želiš doseči, če se ne premikaš proti njemu."

Vzgojen v okrožju Crenshaw je Hussle svojo ulico iz neperspektivnega dela mesta spremenil v maloprodajno, zaposlitveno središče svoje modne znamke Marathon Clothing.

Čeprav je svoje življenjsko delo posvetil grajenju skupnosti, ga je ulovila preteklost aktivnosti v tolpi, o kateri naj bi po besedah njegovega morilca Erica Holderja "širil zaupne informacije".

Foto: AP
Foto: AP

V počastitev Hussla je nekdanji ameriški predsednik Barack Obama aprila 2019 v pismu, ki so ga prebrali na pogrebu, zapisal: "Medtem ko večina ljudi okrožje Crenshaw, kjer je odraščal, vidi le kot žarišče nasilja med tolpami, mesto strelskih napadov in obupa, je Nipsey videl priložnost. Imel je upanje. Za skupnost, ki ga je kljub svojim pomanjkljivostim naučila, da se je treba pomikati naprej."

Zvezdo slavnih so mu posvetili mesec po tem, ko je bil dosmrtno obsojen njegov morilec Holder.