Skupina je leta 2018 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Foto: Radio Koper/web
Skupina je leta 2018 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Foto: Radio Koper/web

Kot so poudarili člani skupine, trdo delajo. Imajo že precej materiala za novi album, vendar pa jim težave predstavlja epidemija koronavirusa, zaradi katere se težko dobivajo z glasbenim producentom Gregom Fidelmanom iz Los Angelesa. Za pokušino oboževalcem ponujajo omenjeni singel z videom, v katerem se med drugim zvrstijo številni simboli upanja.

"Veselimo se vrnitve v vsakdanje življenje. Ves svet je v zelo težkih časih, zelo zastrašujočih časih. Vsekakor imamo privilegiran položaj, da lahko delamo od doma, snemamo v lastnih studiih in nadaljujemo svoje poslanstvo," je povedal pevec Klaus Meine. "Po avstralski in azijski turneji imamo končno čas, da nadaljujemo delo z novimi skladbami. Pišemo nova besedila, nove pesmi, zdaj je treba biti ustvarjalen. Res je, da nam izolacija veliko stvari onemogoča, vendar ustvarjalnosti nam ni vzela," je še dodal.

Skupino je leta 1965 v Hannovru ustanovil kitarist Rudolf Schenker, vendar je v zatišju ostala skoraj štiri leta, vse dokler k sodelovanju ni povabil svojega mlajšega brata Michaela in pevca Klausa Meineja, ki skupaj z Rudolfom še danes predstavljata jedro zasedbe. Prvo ploščo Lonesome Crow so izdali leta 1972, velik uspeh pa doživeli na začetku 80. let preteklega stoletja s ploščo Love At First Sting (1984) z uspešnicama Rocking Like A hurricane in Still Loving You.

V kolektivno zavest in glasbeno zgodovino so se vpisali leta 1991 z albumom Crazy World ter baladama Send Me An Angel in Wind of Change, svojevrstno himno takratnih političnih sprememb v Evropi. Od 90. let dalje so izdali še sedem studijskih albumov. Skupaj njihova diskografija šteje 18 studijskih albumov, prodali pa so več kot 100 milijonov plošč in pred polnimi koncertnimi dvoranami nastopili na vseh celinah. Pred dvema letoma so nastopili tudi v Ljubljani.