Nikki Sixx pravi, da so nove skladbe veliko bolj osebne. Foto: EPA
Nikki Sixx pravi, da so nove skladbe veliko bolj osebne. Foto: EPA

Novico o tem, da Mötley Crüe še zdaleč niso povedali zadnje besede, je pred kratkim sporočil basist Nikki Sixx. Ob tem pa je morda razočaral nekatere nostalgike, ki so še upali, da bo s skupino še sodeloval kitarist in soustanovitelj skupine Mick Mars, ki je večino svoje kariere bolehal za kroničnim artritisom. "Prepričan sem, da oboževalci vedo, kako pomembna so zame besedila. Nove skladbe so zato veliko bolj osebne, še posebej zato, ker tako dolgo nismo posneli nič novega," je dejal Sixx. Dodal je, da jih producent Bob Rock žene pri ustvarjanju in tako iz njih iztisne največ ustvarjalnosti: "Tommy (Lee) igra kot žival, bobni na posnetkih so carski." Rock je v svoji karieri sodeloval z neštetimi glasbenimi legendami, kot so Metallica, Bon Jovi, Aerosmith, The Offspring in David Lee Roth.

Nov kitarist, star zvok

Sixx je še povedal, da bo v prihodnjih dneh dokončal snemanje basovskih posnetkov, obenem pa je prepričan, da bo tudi John 5 (John Lowery) hitro končal snemanje kitar, čeprav je producent pri kitarskem zvoku še posebej zahteven. "Kdaj bomo izdali skladbe? Po pravici povedano, ne vem. Pustili bomo, da nas vodi glasba," je sklenil Sixx.

Bolezen, spor in tožba

Zdaj že nekdanji kitarist Mick Mars je lani zaradi bolezni zapustil turnejo. Oboževalci so še nekako upali, da mu bo ankilozirajoči spondilitis dopustil še nekaj nastopov, vendar je hitro postalo jasno, da je verjetno že odigral svoj zadnji koncert, a ne zaradi bolezni. Med člani skupine je namreč izbruhnil spor, predvsem zaradi tega, ker je sprva bilo videti, da bo John 5 odigral le nekaj koncertov, pozneje pa so Marsa skoraj popolnoma zamenjali. Mars nekdanjo skupino celo toži, saj naj bi ga Sixx zavedel.