Domačemu občinstvu so člani zasedbe album predstavili že septembra. Foto: EPA
Domačemu občinstvu so člani zasedbe album predstavili že septembra. Foto: EPA

Malce zadržanosti pri načrtovanju predstavitve albuma je bilo nekako pričakovati – zasedba je namreč že v svojem sedmem desetletju ustvarjanja, člani pa imajo od 76 (Ron Wood) do 80 let (Keith Richards in Mick Jagger). Edini od izvirnih članov zasedbe, ki ga pri ustvarjanju tokratnega albuma ni bilo, je že pokojni Charlie Watts, ki je umrl pred dvema letoma.

Medtem ko na poglobljene kritike albuma Hackney Diamonds še čakamo, pa so prvi odzivi izjemno pozitivni. Navdušenje je bilo veliko tudi v klubu Racket NYC, kjer so ameriški izbranci lahko prvič slišali skladbe z novega albuma in se prepustili starim uspešnicam ter uživali v šovu, ki ga je tokrat pripravila zasedba.

"Tako zelo smo pogrešali predstavitve albumov, da smo se morali lotiti snemanja še enega albuma," je izbrani množici zaupal Mick Jagger. Kot je znano, so Rolling Stones praktično vsak nov album v ZDA pospremili z odmevnim dogodkom, na primer, ko so se po newyorški Peti aveniji pripeljali na ogromnem tovornjaku.

Na tokratni dogodek so povabili eno izmed gostij na albumu, Lady Gaga – z Jaggerjem sta skupaj plesala, pela in dokončno razvnela že sicer navdušeno občinstvo, piše Reuters.

Poleg Lady Gaga so sicer Rolingi k sodelovanju pri albumu povabili še Stevieja Wonderja, Paula McCartneyja in Eltona Johna, pa tudi dolgoletnega basista, ki je zasedbo zapustil v 90. letih, Billa Wymana.