The Rolling Stones na predstavitvi albuma v Londonu. Foto: Reuters
The Rolling Stones na predstavitvi albuma v Londonu. Foto: Reuters

Mick Jagger, Keith Richards in Ronnie Wood so v sredo razveselili oboževalce s prihodom v londonsko gledališče Hackney Empire, kjer so razpredali o snemanju albuma in glasbeni karieri, nato pa so predstavili tudi videospot za prvi singel z novega albuma Angry, v katerem nastopa igralka Sydney Sweeney.

Pevec Mick Jagger, ki je pred kratkim praznoval 80. rojstni dan, je dejal, da so bili člani skupine "zelo zagnani" pri snemanju nove glasbe; pri dveh pesmih, posnetih že leta 2019, je bobne igral tudi Watts. Po njegovem mnenju ima album sodoben zvok, sam ga je označil za mešanico rocka, balad, plesa in s primesmi kantriglasbe.

Richards, ki z Jaggerjem sestavlja eno najplodnejših dvojic na glasbenem prizorišču, pa je dejal, da jih je k snemanju novih pesmi spodbudila prav Wattsova smrt leta 2021. "Mislim, da smo zaradi Charliejeve smrti začutili, da ne smemo odnehati in da moramo ohraniti svojo identiteto. Naše vodilo je bilo: 'Hej, to je samo rokenrol, še vedno smo tukaj.'"

Pri albumu so sodelovali tudi nekdanji basist Stonesov Bill Wyman, novi bobnar Steve Jordan, nekdanji Beatle Paul McCartney in Stevie Wonder. Wood je dejal, da je bil McCartney, ki je v eni skladbi igral baskitaro, izredno navdušen, da je dobil priložnost sodelovati z njimi. "Veste, zelo je užival," je zatrdil.

Oglas, ki je dal oboževalcem vedeti, da glasbeniki nekaj pripravljajo. Foto: Reuters
Oglas, ki je dal oboževalcem vedeti, da glasbeniki nekaj pripravljajo. Foto: Reuters

Album bo uradno izšel 20. oktobra.

The Rolling Stones so bili ustanovljeni daljnega leta 1962 v Londonu, svoj prvi album pa so izdali dve leti pozneje. Lani so ob 60. obletnici delovanja skupine s koncertno turnejo prekrižarili Evropo.

Namig, ki je napovedal izdajo albuma

Da legendarni rokerji pripravljajo album, se je začelo govoriti avgusta, potem ko se je v lokalnem londonskem časopisu z nizko naklado Hackney Gazette pojavil na videz nepomemben oglas, ki opozarja, da se bo v kratkem odprla nova trgovina za popravilo stekel, imenovana Hackney Diamonds. V oglasu, ki ima rdečo podlago in bele črke, je zapisano, da je bilo podjetje ustanovljeno leta 1962, torej istega leta, kot so začeli delovati The Rolling Stones, in da se bo nova trgovina odprla septembra.