Nieti v novem zagonu. Foto: MMC RTV SLO
Nieti v novem zagonu. Foto: MMC RTV SLO
Nieti predstavljajo nove pesmi
Igor Dernovšek o novem albumu

Dernovšek, pisec besedil, glasbe in kitarist, je za MMC potožil, da je danes še slabše, kot je bilo na začetku osemdesetih let, ko so se rodili Nieti. Enega izmed razlogov vidi tudi v tem, da so vsi starejši in vidijo stvari bolje.

Najbolj zanimivo pri vsem pa je, da so šele zdaj izdali prvi pravi album, na katerem pesmi niso le zbrane, ampak prinašajo koherentno zgodbo, čeprav tragično - zgodbo o begu iz družbenega konformizma, ki pa ne pripelje nikamor, saj se brezizhodnost (anti)junakov lahko konča le s smrtjo. Naslov je 13, tudi zato ker prinaša 13 pesmi.

Zdi pa se mu zelo ironično, da so pred tridesetimi leti imeli tri radijske postaje, danes pa kljub ogromno postajam njihove pesmi vrtijo le na Radiu Slovenija. Na RTV Slovenija so tudi izdali album, s katerim nadaljujejo sodelovanje od albuma Izštekani na Valu 202.

Kaj vse nam je še Drnovšek zaupal in zakaj se predstavljajo ravno s takšno zgodbo, pa si poglejte v priloženem videointervjuju.

Koncert v Križankah - 31. maja
Niet so album predstavili v Orto baru na najbolj neposreden način: s kratkim koncertom, na katerem so zaigrali nekaj novih pesmi, dvorana pa je bila kljub 13. uri nabito polna. Eno izmed pesmi si lahko za pokušino ogledate v priloženem videoposnetku, Nieti pa vas že vabijo na veliki koncert v Križanke 31. maja, torej ravno dve leti po njihovem velikem "comebacku", še pred tem pa se bodo predstavili tudi po nekaterih manjših krajih po Sloveniji.

Nieti predstavljajo nove pesmi
Igor Dernovšek o novem albumu