Prijavljene skupine morajo biti sposobne vsaj 20-minutnega nastopa v živo. Foto: Nejc Ketiš
Prijavljene skupine morajo biti sposobne vsaj 20-minutnega nastopa v živo. Foto: Nejc Ketiš
Špil Liga
Letos se bodo na Špil ligi pomerili OnePlan, Luxeleutheria, Fat Pigeon, Panika, Sex Demons, O.K. Junior, Tetrarh, Jaja Bojz, GoldHorn, Garlik, In The Attic in Lumberjack. Foto: Nejc Ketiš

V sklopu ligaških večerov se je v prejšnjih sezonah predstavilo že več kot 50 skupin iz cele Slovenije, lanski zmagovalci Joker Out pa so o svoji izkušnji zapisali: "Špil liga nam je pomenila tiste prve stopnice do sveta rokenrola, spoznavanje drugih bendov in njihove glasbe, nastopanje na vrhunskem odru z vrhunskim osebjem. Špil liga je 'must go' za vse bende, ki bi radi okusili lepote odrskega nastopanja."

Četrto sezono bo predstavljalo 14 skupin v štirih tekmovalnih večerih, dveh polfinalnih večerih in finalu.

Organizatorji pravijo, da ostajajo zvesti prvotno zastavljenim ciljem, in sicer, da si mladi glasbeniki v sklopu tekmovanja pridobijo dragocene odrske izkušnje, z napredovanjem v nadaljevanje tekmovanja pa posameznemu izvajalcu omogočijo tudi do tri odrske nastope.

Koncertni večeri so v dvorani Komuna v Kinu Šiška, kjer sicer nastopajo že uveljavljeni izvajalci, kar za mlade izvajalce pomeni posebno izkušnjo, prav tako pa tekmovalnim zasedbam omogočijo daljše tonske vaje, s čimer jim omogočijo še izobraževanje s tehnično ekipo.

Na tekmovanje se lahko prijavijo izvajalci, ki imajo dve avtorski skladbi, so sposobni izvesti 20 minut nastopa v živo, več kot polovica članov skupine pa mora izhajati iz dijaških oziroma osnovnošolskih vrst.

Letos se bodo na Špil ligi pomerili OnePlan, Luxeleutheria, Fat Pigeon, Panika, Sex Demons, O. K. Junior, Tetrarh, Jaja Bojz, GoldHorn, Garlik, In The Attic in Lumberjack.