Prve tri skupine bodo na oder Kina Šiška stopile nocoj. Foto: Aleš Rosa
Prve tri skupine bodo na oder Kina Šiška stopile nocoj. Foto: Aleš Rosa
infected
Zmaga tretje sezone Špil lige je šla v roke zasedbi Infected, ki prihaja s Ptuja. Foto: MMC RTV SLO

Do zdaj se je v sklopu Špil lige v Kinu Šiška v Ljubljani predstavilo že več kot 200 mladih glasbenikov iz celotne Slovenije, v preteklih treh sezonah pa so slavili Koala Voice, StillOut in Infected.

Ravno Koala Voice, zmagovalci prve sezone, so svoj dosežek izkoristili kot odskočno desko in danes postajajo vse uspešnejši tako v Sloveniji kot tudi v mednarodnem okolju.

Strokovna komisija, ki jo letos sestavljajo Toni Cahunek (novinar RTV Slovenija), Žiga Klančar/Jernej Sobočan (glasbena urednika na Valu 202) in Klara Zupančič (sourednica Punky Styley), je med vsemi prijavljenimi izbrala 20 izvajalcev, ki se bodo med seboj pomerili na petih večerih Špil lige.

Četrta sezona prinaša tudi nekaj novosti
Poleg tega, da se bodo srednješolcem letos pridružili še osnovnošolci, bodo imele tekmovalne zasedbe priložnost tudi za daljše tonske vaje, kjer bo potekalo izobraževanje s tehnično ekipo.

Izvajalci, ki jih bodo izbirali člani komisije in občinstvo, se bodo pomerili še v dveh polfinalnih večerih ter na zaključnem večeru, ki bo junija 2017 na velikem odru na prostem.

Pri ocenjevanju bodo posebno pozornost posvečali tudi besedilom - v sklopu vsakega nastopa bodo skupine priložile besedila pesmi, nato pa bo komisija med njimi izbrala tisto, ki bo najudarnejše in izvirno.

Drugi kvalifikacijski večer bo potekal 16. decembra, takrat pa bodo nastopile skupine Lapsus, The Mind in Pešpot band.