Taylor Swift se je oboževalcem že zahvalila za rekordno število predvajanj. Foto: Reuters
Taylor Swift se je oboževalcem že zahvalila za rekordno število predvajanj. Foto: Reuters

Ponudnik pretočnih vsebin Spotify je sporočil, da je Taylor Swift podrla rekord največkrat predvajanega albuma v enem dnevu v zgodovini "še preden je ura 22. oktobra lahko odbila polnoč".

Ameriška pevka se je že zahvalila oboževalcem, ker so "naredili nekaj osupljivega". Navdušenje je bilo zaznati že v petek, saj so številni uporabniki poročali o tehničnih težavah preobremenjene platforme Spotify ob uri napovedanega izida, je poročal Sky News.

Sorodna novica Taylor Swift oboževalcem postregla z že desetim studijskim albumom

Spotify ni razkril natančnega števila predvajanj. Do zdaj je rekord sicer držal kanadski raper Drake z albumom Certified Lover Boy, ki so ga po izidu 3. septembra lani oboževalci v prvih 24 urah predvajali 176.800.000-krat, kažejo podatki v Guinnessovi knjigi rekordov.

"13 neprespanih noči"

32-letna glasbenica se je pri svojem enajstem albumu umaknila od intimnega indiezvoka pandemičnih stvaritev Folklore in Evermore, saj je na Midnights več elektronike, synthpopa in občasnih ritmov z vplivi hiphopa, ocenjuje Guardian.

Swift je album opisala kot zgodbo o "13 neprespanih nočeh, raztresenih skozi svoje življenje" in "potovanju skozi groze in sladke sanje". Glasbo ji je pomagal ustvariti "kopilot" Jack Antonoff, frontman rockovske skupine Bleachers.