Rada deli svoj ustvarjalni proces. Foto: EPA
Rada deli svoj ustvarjalni proces. Foto: EPA

Luč sveta je ugledal že deseti studijski album priljubljene ameriške glasbenice Taylor Swift. Na plošči Midnights, ki jo 32-letna pevka opisuje kot "kolaž intenzivnosti, vzponov in padcev", se je zvrstilo 13 skladb. "Življenje je lahko temno, zvezdnato, oblačno, grozljivo, naelektreno, vroče, hladno, romantično ali osamljeno. Tako kot Midnights," je na družbenem omrežju Instagram zapisala Swift in dodala, da je celoten album "divja vožnja".

Prva skladba je Lavender Haze, izraz o zaljubljenosti, ki naj bi ga prvič slišala med gledanjem televizijske serije Mad Men, prvi singel z albuma Anti-Hero, ki se poglobi v njene negotovosti, pa naj bi bila njena najljubša pesem, ki jo je kadarkoli napisala. Pri pesmi Snow On The Beach je moči združila z Lano Del Rey, pevko, ki naj bi jo Swift že dolgo občudovala.

Na voljo naj bi bilo okoli 20 različic albuma. Poleg drugih formatov ga je v obliki zgoščenke in gramofonske plošče mogoče dobiti v izdaji Moonstone Blue, Blood Moon, Mahogany in Jade Green. Te se med seboj razlikujejo po barvi in naslovnici, mogoče je izbirati tudi med cenzurirano in necenzurirano različico, z ali brez pevkinega avtograma.

Dodatni "3am tracks"

Kasneje je zvezdnica poudarila, da je plošča popoln in zaključen konceptualen album, 13 pesmi pa naj bi naslikalo celotno sliko "intenzivnosti te skrivnostne, nore ure", a zadnje čase z oboževalci rada deli več svojega ustvarjalnega procesa.

V tem duhu je tako glasbenim navdušencem postregla še s skladbami, ki jih je označila kot "3am tracks". Med njih se uvrščajo pesmi, ki so nastale med popotovanjem do zaključene celote, a se na album niso uvrstile.

Swift, ki je do zdaj prejela že kar 11 grammyjev, je med pandemijo covida-19 javnost presenetila s kar dvema albumoma – Folklore in Evermore.