Obraza dueta Milli Vanilli med nastopom. Foto: AP
Obraza dueta Milli Vanilli med nastopom. Foto: AP

Prvi z naslovom Girl You Know It's True naj bi na filmska platna prišel 21. decembra. Dokumentarni film Milli Vanilli pa naj bi bil na ogled od 25. oktobra na portalu pretočnih vsebin Paramount+.

V filmu Girl You Know It's True Roberta Pilatusa in Fabricea Morvana, ki sta sestavljala Milli Vanilli, igrata nemški igralec Tijan Njie in Francoz Elan Ben Ali. Njunega producenta Franka Fariana bo upodobil Matthias Schweighöfer. Pod režijo in scenarij se podpisuje Simon Verhoeven, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

"Film se v veliki meri odvija konec 80. let in začetku 90. let v Hollywoodu, sredi pop sveta. To seveda prinaša veliko zabave pri poustvarjanju tega obdobja za filmsko platno, vendar zahteva tudi ogromno dela," je povedal eden od producentov filma Quirin Berg za današnji nemški Bild. Kot je še dodal, je bilo treba pred snemanjem urediti veliko glasbenih pravic.

"V zadnjih 20 letih so se mnoge ameriške družbe trudile pridobiti prav te pravice, in zelo sem vesel, da smo pred približno štirimi leti prvi in edini uspeli," je še povedal.

Snemanje filma je potekalo v Münchnu, Berlinu, Cape Townu in Los Angelesu.

Dokumentarni film o diskopop duetu je prav danes za 25. oktober napovedal tudi ponudnik pretočnih vsebin Paramount+. Film je režiral Luke Korem in je bil že predstavljen na Tribeca Festivalu 2023 v New Yorku.

Škandal, ko se je izvedelo, da samo premikata ustnice

Oba filma prikazujeta vzpon in padec mladih prijateljev, Roberta "Roba" Pilatusa in Fabricea "Faba" Morvana. Njuno uspešnico Girl You Know It's True so konec 80. let minulega stoletja prodali po vsem svetu v več kot 30 milijonih izvodih. Njun prvi album je bil leta 1989 v ZDA šestkrat nagrajen s platinasto ploščo, dvojec pa je prejel tudi grammyja za najboljšega novega izvajalca.

Pozneje je javnost izvedela, da sama sploh nista pela, temveč sta samo premikala ustnice ob glasovih profesionalnih pevcev, kar je močno pretreslo celotno glasbeno industrijo in njune oboževalce.