Beyonce bo od maja na svetovni turneji predstavljala novi album Renaissance. Foto: AP
Beyonce bo od maja na svetovni turneji predstavljala novi album Renaissance. Foto: AP

Popzvezdnica bo na Otoku nastopila v Cardiffu, Edinburgu, Sunderlandu in Londonu. Zaradi velikega povpraševanja oboževalcev so po poročanju britanskega BBC-ja dodali še tri dodatne datume v Londonu.

Sorodna novica Beyonce napovedala težko pričakovano "renesančno" turnejo

Beyonce je turnejo po Evropi in Severni Ameriki napovedala v začetku februarja. Svoj zadnji album bo maja in junija promovirala po Evropi ter od julija do septembra v ZDA in Kanadi.

Izid sedmega samostojnega albuma je bil po mnenju številnih največji dogodek v glasbeni industriji v lanskem letu, kar je 41-letno Beyonce še utrdilo kot kraljico plesnega parketa, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Na podelitvi grammyjev, na katero je prišla z devetimi nominacijami, z Renaissance ni osvojila nagrade za album leta. Za ploščo je prejela grammyja v kategoriji plesno/elektronski album, nagrajena pa je bila tudi za tri posamične pesmi: za najboljšo pesem R & B-ja za Cuff It, za glasbeni posnetek Break My Soul v kategoriji plesna/elektronska glasba in za najboljši tradicionalni nastop R & B-ja za Plastic Off the Sofa.