Srečko bobnar. Foto: Silvan Omerzu
Srečko bobnar. Foto: Silvan Omerzu

Ta kot termit zgrize vse žanrske meje in vsak pomislek, kam bi lahko iz punka še skrenili.

Objavili so dva albuma – Etični kodeks spoštovanja slovenske kulture, običajev in načina življenja” (2016) in “Životinjsko carstvo” (2019).

Lani so obredli domovino s Klubskim maratonom, izvedli duhovito spletno akcijo iskanja placa za špil v Novem mestu in si nabrali nekaj izkušenj z akustiko.

Povabilo v Izštekane jih je doletelo ravno v trenutku, ko so ostali brez bobnarja. A krizo so ugledali kot priložnost in priprave na oddajo so postale misija iskanja bobnarja oziroma vira ritma. Odisejada jih je peljala od džezovskega virtuoza, cajonista, klasičnega tolkalca s timpani in marimbo prek pevskega zbora, beatboxerja in elektronske matrice do čisto prave mehanične lutke, ki bobna.

In kateri se je izkazal za pravega, se sprašujete? Vsi! Obeta se ena najbolj ekstravagantnih oddaj v zgodovini Izštekanih, so napovedovali ustvarjalci.

V vlogi džezerja z metalskimi koreninami je nastopil izjemni mladi Gaj Bostič. Marimbo in timpane je igral študent tolkal na Akademiji za glasbo Peter Jeretina, cajon in druga tolkala njegov kolega Luka Jahn. Beatboxal bo Mr. Syncopad.

Mehanično lutko, ki bobna, je zasnoval Silvan Omerzu. Za kompleksne vokalne linije pa je poskrbel komorni jagodni izbor zbora Prosavus, ki ga vodi Aljaž Bastič, tudi producent Parliament Attack.